Tortilla z tofu i ajvarem
Potrzebujemy:
8 kukurydzianych placków tortilla (średnica 20 cm)
350 g łagodnego ajvaru
180 g tofu
4 pomidorki koktajlowe
1/2 cukinii
1/2 kabaczka
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
przyprawa curry
Marynata tofu:
sos sojowy
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
pieprz i sól
olej z pestek winogron
Przygotowanie:
1. Na początku marynujemy tofu. Wybieramy wersję azjatycką - jak zamarynować tofu?
2. Kroimy w kostkę kabaczek i cukinię. Doprawiamy ją curry, pieprzem ziołowym, solą i czosnkiem, następnie podsmażamy na patelni.
3. Zamarynowane tofu również chwilę smażymy na patelni.
4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki, a cebulę w piórka.
5. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni.
6. Ciepłe placki smarujemy ajvarem, dodajemy tofu i warzywa. Wszystko dokładnie zwijamy i pałaszujemy. Życzymy smacznego! :)
Maugo&Paszko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz