widzet

wtorek, 27 września 2016

Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)


Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)
Dzisiaj proponujemy coś na osłodę - ciasto bardzo czekoladowe i to bez pieczenia! Wykonanie jest bardzo proste i szybkie, co pozwala szybko zanurzyć się we wspaniałym smaku! :D


Ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)

Przepis na małą tortownicę o średnicy 18 cm


Potrzebujemy:

* dostępne np. w Lidlu

Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalewamy na 10 minut wrzątkiem. Po tym czasie odcedzamy je i miksujemy na gładko w blenderze.
  2. Herbatniki wkładamy do woreczka i ugniatamy. Łączymy je dokładnie z rozdrobnionymi daktylami (najdokładniej zrobimy to rękami, masa musi być zwarta) i rozgniatamy równomiernie na spód blachy/naczynia.
  3. Na przygotowany spód wykładamy domowy krem czekoladowo-migdałowy.
  4. W rondelku roztapiamy czekoladę i wylewamy na wierzch ciasta, który dodatkowo dekorujemy plasterkami banana. Wierzch można ozdobić także pokruszonymi herbatnikami lub posypać kakao.
  5. Wstawiamy ciacho do lodówki na chwilę, aby się schłodziło, a następnie zajadamy się ze smakiem:)

Smacznego!

Maugo&Paszko

Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)

Wegańskie ciasto bardzo czekoladowe (bez pieczenia)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz