Kolejny banalny i prosty przepis na śniadaniową pastę, która składa się właściwie z dwóch składników - tofu i suszonych pomidorów, a jej wykonanie zajmuje tyle, co przeczytanie tego przepisu. Gotowi na kolejną pyszną pastę, którą zrobicie w 5 minut? Zatem do dzieła - blendery w dłoń!
Kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów
Przepis na 220 g pasty
Potrzebujemy:
- 180 g naturalnego tofu Polsoi
- 10-12 kawałków suszone pomidorów
- olej
- pieprz i sól
Przygotowanie:
- Jeśli posiadamy suszone pomidory w oleju, to odsączamy je, a następnie przekładamy do kielicha blendera z ostrzem"S". Suszone pomidory blendujemy!
- Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu.
- Do kielicha wlewamy 1 łyżkę oleju (2 łyżki - jeśli pomidory nie były wcześniej trzymane w oleju) i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
- Wszystko mieszamy ze sobą za pomocą blendera.
- Nasza kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów jest już gotowa i smakuje znakomicie! Podawać ze szczypiorkiem i ulubionymi warzywami oraz dzielić się ze znajomymi tym prostym i szybkim przepisem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz