widzet

piątek, 2 grudnia 2016

Kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów


Kapanpkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów

Kolejny banalny i prosty przepis na śniadaniową pastę, która składa się właściwie z dwóch składników - tofu i suszonych pomidorów, a jej wykonanie zajmuje tyle, co przeczytanie tego przepisu. Gotowi na kolejną pyszną pastę, którą zrobicie w 5 minut? Zatem do dzieła - blendery w dłoń!

Kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów

Przepis na 220 g pasty

Potrzebujemy:

 
Kapanpkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów

Przygotowanie: 

  1. Jeśli posiadamy suszone pomidory w oleju, to odsączamy je, a następnie przekładamy do kielicha blendera z ostrzem"S". Suszone pomidory blendujemy!
  2. Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu.
  3. Do kielicha wlewamy 1 łyżkę oleju (2 łyżki - jeśli pomidory nie były wcześniej trzymane w oleju) i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  4. Wszystko mieszamy ze sobą za pomocą blendera.
  5. Nasza kanapkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów jest już gotowa i smakuje znakomicie! Podawać ze szczypiorkiem i ulubionymi warzywami oraz dzielić się ze znajomymi tym prostym i szybkim przepisem :) 

Smacznego!

Maugo&Paszko


Kapanpkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów

Kapanpkowa pasta z tofu i suszonych pomidorów

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz